02.10.2023

Na svečanoj ceremoniji proglašeni pobjednici Social Impact Award (SIA) programa

Autor:

NVO COE

Podijeli


Povezane vijesti

15.02.2024

Radionica za mlade na temu Rodne ravnopravnosti kod mladih u sklopu projekta #MovingForward

16.februara sa početkom u 12h u Omladinskom klubu Nikšić; Opština Nikšić, imaćemo priliku da se družimo sa mladima iz ove opštine i razgovaramo sa njima na temu: “Rodna rav . . .

13.02.2024

Peta epizoda podcast serijala “Argumentum”

U sklopu projekta #MovingForward realizovana je peta epizoda podcasta „Argumentum“ koja se bavi tematikom rodne ravnopravnosti kod mladih, sa posebnim akcentom na marginalizovane grupe i njihovo r . . .

12.02.2024

Održana radionica na temu Rodne ravnopravnosti kod mladih u sklopu projekta #MovingForward

U petak, 9.februara u Skupštinskoj sali Opštine Tuzi sa početkom u 12h, održana je radionica na temu Rodne ravnopravnosti kod mladih u sklopu ciklusa radionica “Rodno je srodno . . .

12.02.2024

Radionica za mlade na temu Rodne ravnopravnosti kod mladih u sklopu projekta #MovingForward

13.februara sa početkom u 13h u Skupštinskoj sali Opštine Berane, imaćemo priliku da se družimo sa mladima iz ove opštine i razgovaramo sa njima na temu: “Rodna ravnopravnost . . .

07.02.2024

Radionica za mlade na temu Rodne ravnopravnosti kod mladih u sklopu projekta #MovingForward

9.februara sa početkom u 12h u Skupštinskoj sali Opštine Tuzi, imaćemo priliku da se družimo sa mladima iz ove opštine i razgovaramo sa njima na temu: “Rodna ravnopravnost kod . . .

02.02.2024

Mtel i Evropska omladinska kartica (EYCA): Novo partnerstvo po mjeri mladih

Predstavnici kompanije Mtel i projektni tim NVO Centar za omladinsku edukaciju potpisali su Ugovor o partnerstvu kojim je planiran niz telekomunikacionih pogodnosti i ušteda za korisnike Evropske oml . . .

01.02.2024

Mensa Crne Gore i NVO COE potpisali sporazum o saradnji

Predsjednik Mense Crne Gore, Danilo Vorotović, i izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju, Jugoslav Radović, potpisali su sporazum o saradnji s namjero . . .

31.01.2024

Četvrta epizoda podcast serijala “Argumentum”

U sklopu projekta #MovingForward realizovana je četvrta epizoda podcasta „Argumentum“ koja se bavi tematikom rodne ravnopravnosti kod mladih, sa posebnim akcentom na marginalizovane grupe i njiho . . .

27.12.2023

Organizovan sastanak na temu buduće podrške SIA programu u Crnoj Gori

Skupština Glavnog grada će u okviru svojih nadležnosti podržati projekat Social Impact Award (SIA), koji u Crnoj Gori realizuje Centar za omladinsku edukaciju, dogovoreno je na sastanku predsjedni . . .

27.12.2023

Treća epizoda podcast serijala “Argumentum”

U sklopu projekta #MovingForward realizovana je treća epizoda podcasta „Argumentum“ koja se bavi tematikom rodne ravnopravnosti kod mladih, sa posebnim akcentom na marginalizovane grupe i njihovo . . .

18.12.2023

POZIV ZA MLADE ZA UČEŠĆE NA #ONESTOPSHOP PROGRAMU OBUKA

Da li si počeo/la da praviš planove za 2024.godinu? Mi smo spremili nešto što ti može biti zanimljivo ukoliko želiš da unaprijediš svoje vještine i povećaš šanse za zaposlenje.

18.12.2023

JAVNI POZIV ZA PREDUZETNICE U SKLOPU PROJEKTA EMPOWHER

Nevladina organizacija „Centar za omladinsku edukaciju“, raspisuje Javni poziv za preduzetnice u sklopu projekta „EmpowHer - Ekonomsko osnaživanje žena kroz digitaliza . . .

15.12.2023

Velika novogodišnja nagradna igra za EYCA korisnike

Za lijep završetak tekuće godine, projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) i Lovćen osiguranje AD Podgorica organizuju novogodišnju nagradnu igru za sve m . . .

13.12.2023

Pet godina sjajnih benefita za mlade

Projekat Evropske omladinske kartice (EYCA), koji implementira NVO Centar za omladinsku edukaciju uz stratešku podršku i pokroviteljstvo Ministarstva sporta i mladih

11.12.2023

JAVNI POZIV ZA PRVU GENERACIJU EYCA AMBASADORA/KI

Projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) raspisuje Javni poziv za prijavu ambasadora/ki za sve mlade uzrasta od 15 do 27 godina za period od 2024-2026. godine.


Vje . . .

05.12.2023

Druga epizoda podcast serijala “Argumentum”

U sklopu projekta #MovingForward realizovana je druga epizoda podcasta „Argumentum“ koja se bavi tematikom rodne ravnopravnosti kod mladih, sa posebnim akcentom na marginalizovane grupe i njihovo . . .

17.11.2023

Održana radionica na temu “Rodna ravnopravnost kod mladih - seksizam i mizoginija” u sklopu projekta #MovingForward

U srijedu, 15. Oktobra u Omladinskom centru Herceg Novi (Stari Grad), sa početkom u 13h, održana je radionica na temu “Rodna ravnopravnost kod mladih - seksizam i mizoginija”.

08.11.2023

Radionica za mlade na temu Rodne ravnopravnosti kod mladih – seksizam i mizoginija u sklopu projekta #MovingForward

15. novembra sa početkom u 13h u Omladinskom centru Herceg Novi (Stari Grad), imaćemo priliku da se družimo sa mladim novljanima i novljankama i razgovaramo sa njima na temu: “Ro . . .

02.11.2023

Poziv mladima: Prijavi se za seminar ,,Informisani, motivisani i aktivni mladi ljudi”

Pozivamo te da se prijaviš na trodnevni seminar ,,Informisani, motivisani i aktivni mladi ljudi”, koji u okviru projekta Evropske omladinske kartice (EYCA)

31.10.2023

Prva epizoda podcast serijala “Argumentum”

U sklopu projekta #MovingForward realizovana je prva epizoda podcasta „Argumentum“ koja se bavi tematikom rodne ravnopravnosti kod mladih, sa posebnim akcentom na marginalizovane grupe i njihovo r . . .

30.10.2023

Novo partnerstvo za kvalitetniji društveni život omladine u Crnoj Gori

Generalna sekretarka Unije poslodavaca Crne Gore (UPCG) Suzana Radulović i izvršni direktor NVO Centar za omladinsku edukaciju (COE) Jugoslav Radović potpisali su . . .

26.10.2023

Održana radionica na temu Rodne ravnopravnosti i poimanja pravne pismenosti kod mladih u sklopu projekta #MovingForward

U utorak, 24.oktobra u gimnaziji “Tanasije Pejatović” u Pljevljima sa početkom u 13h održana je radionica na temu Rodne ravnopravnosti i poimanja pravne pismenosti kod mladih u . . .

25.10.2023

Poziv: Stručno osposobljavanje u timu NVO COE

Širimo naš tim! :)


Ukoliko ste kreativni, želite da radite sa mladima i u korist mladih, volite da besplatno putujete, sklapate partnerstva i prijateljstva sa kolegama . . .

19.10.2023

Radionica za mlade na temu Rodne ravnopravnosti i pravne pismenosti u sklopu projekta #MovingForward

U utorak, 24.oktobra u gimnaziji “Tanasije Pejatović” u Pljevljima sa početkom u 13h biće održana radionica na temu Rodne ravnopravnosti i poimanja pravne pismenosti kod mlad . . .

17.10.2023

Zahvaljujući uspostavljenoj saradnji, uskoro brojni vrijedni benefiti za korisnike Evropske omladinske kartice

Predstavnici kompanije Mercator-CG, Super Kartice i projektni tim NVO Centar za omladinsku edukaciju potpisali su danas Ugovor o partnerstvu. Cilj ove poslovne saradnje je omogućiti korisnicima Evrop . . .

11.10.2023

Nastavlja se Coca-Cola podrška mladima & EYCA karavan znanja

Nakon uspješnih predavanja na crnogorskim univerzitetima, karavan znanja koji organizuju Coca–Cola podrška mladima & Evropska omladinska kartica (EYCA) nastavlja se kroz tri nove radionice, koje . . .

09.10.2023

Održana radionica na temu Rodne ravnopravnosti u sklopu projekta #MovingForward

U petak, 29. septembra u Omladinskom klubu Kotor sa početkom u 11h, održana je radionica o rodnoj ravnopravnosti među mladima u sklopu seta radionica koji nosi naziv “Rodno je sr . . .

08.10.2023

Organizovana uvodna aktivnost u okviru projekta EmpowHer

NVO Centar za omladinsku edukaciju je započeo sa realizacijom projekta „EmpowHer - Ekonomsko osnaživanje žena kroz digitalizaciju njihovih biznisa”, koji je p . . .

25.09.2023

Radionica za mlade na temu rodne ravnopravnosti u sklopu projekta #MovingForward

U petak, 29. septembra u Omladinskom klubu Kotor sa početkom u 11h, održaće se radionica o rodnoj ravnopravnosti među mladima u sklopu seta radionica koji nosi naziv “Rodno . . .

25.09.2023

SIA Finale dio bogatog programa Festivala “Dani nauke i inovacija 2023”

Putovanje kroz znanje je slogan jedanaestog izdanja Festivala “Dani nauke i inovacija 2023” koji će, u periodu od 27. do 30. sep . . .

19.09.2023

NVO Gnijezdo - NEST organizuje set aktivnosti namijenjen mladim ljudima

NVO Gnijezdo – NEST, u periodu od 27. do 30. septembra, u okviru “Dana nauke i inovacija 2023”, organizuje set aktivnosti namijenjenih mladim ljudima, pod nazivom RE:CREATE - O . . .

13.09.2023

Počinje glasanje online zajednice za izbor najbolje društveno odgovorne ideje

Nakon izbora 10 finalnih timova i tromjesečnog inkubacionog perioda koji su prošli s mentorima, konkurs za najveći program podrške društvenom preduzetništvu mladih, Soci . . .

11.09.2023

Realizovan networking događaj

Forum MNE i Centar za omladinsku edukaciju uspješno su organizovali događaj pod nazivom "Razvoj partnerstava kroz lokalne inicijative i podršku zapošljivosti mladih" u hotelu Ramada u Podgorici 06 . . .

11.09.2023

Kreće Coca-Cola podrška mladima & EYCA karavan znanja

Coca Cola podrška mladima & EYCA karavan znanja počinje danas, 11. septembra i prvo će obići tri crnogorska univerziteta (Univerzitet Crne Gore, Univerzitet Donja Gor . . .

08.09.2023

Poziv: Dostavljanje prijedloga za sprovođenje one stop shop modela za povećanje zapošljivosti mladih

Forum mladi i neformalna edukacija (Forum MNE) u saradnji sa Centrom za omladinsku edukaciju (NVO COE) otvara poziv za 5 organizacija ci . . .

01.09.2023

Najava događaja: Razvoj partnerstava kroz lokalne inicijative i podršku zapošljivosti mladih

Forum MNE i Centar za omladinsku edukaciju organizuju događaj pod nazivom: „Razvoj partnerstava kroz lokalne inicijative i podršku zapošljivosti mladih“
25.08.2023

Oglas za posao: Projektni menadžer/ka

NVO “Centar za omladinsku edukaciju” raspisala je konkurs za Projektnog menadžera/ku.

Prijavu (CV i motivaciono pismo) možeš poslati na mejl in . . .

24.08.2023

Blog (V12): Iz ugla učesnika: Nezaboravna iskustva sa III Međunarodnog EYCA Educo Campa

U utorak, 15. avgusta završen je III Međunarodni EYCA Educo Camp, koji je okupio 30 mladih ljudi iz Crne Gore i regiona. Trodnevni edukativni seminar, kojim je obilježen 12. avgust, Me . . .

22.08.2023

Završen treći Međunarodni EYCA Educo Camp

U utorak, 15. avgusta završen je III Međunarodni EYCA Educo Camp, koji je okupio 30 mladih ljudi iz Crne Gore i regiona.

Trodnevni edukativni seminar . . .

11.08.2023

Istraživanje u sklopu projekta #MovingForward

NVO Centar za omladinsku edukaciju kroz realizaciju projekta #MovingForward, koji ima za cilj unaprijeđenje znanja, vještina i kompetencija mladih koji pripada . . .

11.08.2023

Panel diskusija: "Međunarodni dan mladih: Mladi, da li se čujemo?"

U sklopu III Međunarodnog EYCA Educo Campa organizujemo tradicionalnu panel diskusiju “Međunarodni dan mladih – Mladi, da li se čujemo?", koja će se organizovati u sklopu . . .

03.08.2023

Odabrani učesnici III međunarodnog EYCA Educo Campa :)

U ponedjeljak, 31. jula u 16h zvanično su zatvorene prijave učesnika/ca trećeg međunarodnog EYCA Educo Campa, koji će se održati u periodu od 12-15. avgusta u Mojko . . .

31.07.2023

Predstavljamo teme i predavače III Međunarodnog EYCA Educo Campa :)

EYCA Educo Camp predstavlja omladinski događaj na kom će mladi kroz tri dana kampa imati priliku da kroz rad i druženje, međusobno razmijene znanja i iskustva sa ostalim pola . . .

24.07.2023

Blog (v9): Iz ugla učesnika: Zašto treba da se prijaviš na III EYCA Educo Camp?

Sredinom jula je raspisan javni poziv za prijavu učesnika/ca na III međunarodnom EYCA Educo Camp-u, koji će okupiti 30 mladih ljudi iz Crne Gore i regiona, u periodu od 12. . . .

21.07.2023

Organizovana uvodna aktivnost u okviru projekta #MovingForward

NVO Centar za omladinsku edukaciju je započeo sa realizacijom projekta #MovingForward, koji za cilj ima unaprijeđenje znanja, vještina i kompetencija mladih koji p . . .

18.07.2023

Projekat #MovingForward počinje sa implementacijom

NVO Centar za omladinsku edukacju je započeo sa realizacijom projekta #MovingForward, koji za cilj ima unaprijeđenje znanja, vještina i kompetencija mladih koji pripadaju ranjivim kategorijama dru . . .

12.07.2023

Održan inkubacioni Kick-off SIA programa: Finalisti dobili svoje mentorke i mentore

Otvaranje inkubacione faze organizovano je u utorak, 11. jula u prostorijama NEST Coworking prostora u Podgorici. U toku događaja, bilo je riječi o Social Impact Aw . . .

11.07.2023

Ministarstvo sporta i mladih objavljuje - Javni poziv za javnu raspravu o Nacrtu Strategije za mlade 2023-2027.

Na osnovu člana 15 Uredbe o izboru predstavnika nevladinih organizacija u radna tijela organa državne uprave i sprovođenju javne rasprave u pripremi zakona i strategija („Službeni list CG . . .

10.07.2023

Poziv mladima: Prijavi se za III Međunarodni EYCA Educo Camp! :)

Danas je raspisan javni poziv za prijavu učesnika/ca na III međunarodnom EYCA Educo Camp-u, koji će okupiti 30 mladih ljudi iz Crne Gore i regiona, u periodu od 12. do 15. avgusta u Mojkovc . . .

03.07.2023

Odabrani finalisti Social Impact Award (SIA) programa

Odabrano je 10 finalnih timova koji će u naredna tri mjeseca imati priliku da rade na razvoju svojih ideja u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu . . .

20.06.2023

EYCA Tim u Crnoj Gori nagrađen međunarodnim priznanjem

Projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) iz Crne Gore dobio je Nagradu izvrsnosti (EYCA Excellence Award) na 39. međunarodnoj EYCA Konferenciji i Skupštini u Podgorici za rezultate postignut . . .

19.06.2023

Uspješno organizovana 39. EYCA Konferencija i Skupština u Podgorici

U periodu od 15-18. juna organizovana je 39. međunarodna EYCA Konferencija i Skupština u Podgorici, u okviru koje je projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) ugostio više o . . .

13.06.2023

Organizacija 39. EYCA konferencije i Skupštine u Podgorici

U periodu od 15-18. juna, projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) će organizovati 39. međunarodnu EYCA Konferenciju i Skupštinu u Podgorici, u okviru koje . . .

12.06.2023

Realizovana akcija čiščenja na lokalitetu u blizini Stočne pijace

Projektni timovi Evropske omladinske kartice (EYCA) a koji čine predstavnici NVO “Centar za omladinsku edukaciju” i Ministarstva sporta i mladih, NVO CAZASA i Studentskog . . .

09.06.2023

Vrlo je važno da mlade fokusiramo na zdrave stvari – na umjetnost, kulturu, film

Druga konferencija za novinare povodom 14. UnderhillFesta održana je u petak, 9. juna u u Ribnici – Centru kulturnih zbivanja. Na konferenciji su govorili Aleksadra Božović – direktorica Filmsk . . .

08.06.2023

Učestvuj u akciji čišćenja - 12. jun u 9h

Akcija čišćenja će se održati 12. juna sa početkom u 9h u organizaciji projektnih timova Evropske omladinske kartice (EYCA), koji čine predstavnici NVO “Centar za omladinsku edukaciju” i Mi . . .

01.06.2023

Mladi crnogorski inovatori prijavili više od 50 ideja

Prijave za najveći evropski program društvenog preduzetništva mladih Social Impact Award (SIA) su zvanično zatvorene juče, 31. maja u 23:59h. U prethodnom periodu, mladima smo obezbijedili preko . . .

31.05.2023

Treći Job Speed Dating u Podgorici

Tražiš posao u oblasti PR-a i dizajna? Prijavi se na Job Speed Dating! :)


U petak, 16. juna, s početkom u 12h, biće održan treći po redu Job Speed Dating događaj u NEST . . .

17.05.2023

Besplatne edukativne radionice za mlade na sjeveru Crne Gore

Besplatne edukativne radionice za mlade se nastavljaju, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA). U okviru ovih aktivnosti, učesnic . . .

17.05.2023

Reci nam – slušamo te!

Dragi mladi, želimo da čujemo vaše mišljenje na temu prilika za zapošljavanje i obrazovanje mladih u Crnoj Gori, kako bi zajedno kreirali bolje prilike u skladu sa vašim potrebama.


29.04.2023

Erste blog: Društveno preduzetništvo u prvi plan stavlja ljude, okruženje i resurse

Članovi projektnog tima NVO Centar za omladinsku edukaciju su imali priliku da na poziv partnera i prijatelja iz ERSTE banke razgovaraju na temu društvenog preduzetništva, a u daljem tekstu mo . . .

20.04.2023

Korak bliže ideji: Besplatne edukativne radionice u Podgorici

Besplatne edukativne radionice za mlade se nastavljaju, a realizovaće se u više od 20 crnogorskih gradova, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Soc . . .

12.04.2023

Obilježen Svjetski dan zdravlja

Svjetski dan zdravlja uspješno je realizovan 7. aprila sa organizovanim događajem na Trgu Nezavisnosti u Podgorici.

Na Trgu Nezavisnosti u Glavnom gradu bio postavljen . . .

06.04.2023

Predstavljena nova NLB & EYCA Frendi debitna kartica

NLB Banka je lansirala svoju prvu Mastercard platnu karticu za mlade u saradnji sa Evropskom omladinskom karticom (EYCA), pod nazivom NLB & EYCA Frendi koja je predstavljena na konferenciji u CKZ Ribn . . .

05.04.2023

Realizovana tradicionalna IV humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi

Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi je uspješno realizovana u srijedu, 5. aprila u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici, a okupila je predstavnike državnih institucija, među . . .

04.04.2023

Povodom Dana studenata održana radionica (Mo)mentalno zdravlje

Povodom Dana studenata – 4. aprila- NVO CAZAS u saradnji sa Evropskom omladinskom karticom (EYCA), a uz podršku Univerziteta Crne Gore i Studentskog parlamenta Crne Gore, organizovao je za sve stud . . .

29.03.2023

Najava: Učestvuj u humanitarnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi

Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi će se održati u srijedu, 5. aprila sa početkom 9h u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi, a okupiće predstavnike državnih institucija, međunarodni . . .

24.03.2023

Najava: Do sezonskog zaposlenja uz EYCA i Jobzilla tim

Sticanje znanja i iskustva, novčana nadoknada i zaposlenje u nekoj od crnogorskih kompanija su tvoji ciljevi za ovo ljeto? Ukoliko je odgovor na prethodno pitanje da, imamo sjajne vijesti za tebe. O . . .

21.03.2023

Otvorene prijave za Social Impact Award (SIA) program

Prve besplatne edukativne radionice u sklopu novog ciklusa najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Social Impact Award (SIA), počeće sa realizacijom 27. marta . . .

14.03.2023

Zvanično otvoren novi ciklus Social Impact Award (SIA) programa u Crnoj Gori

Prijave za najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih - Social Impact Award (SIA) biće otvorene 21. marta, a za učešće u okviru timova će moći da se prijave svi m . . .

14.03.2023

Crna Gora je mlada ekonomija koja svoj ekonomski rast i razvoj zasniva na inovacijama

Društveno preduzetništvo u Crnoj Gori je još uvijek u razvoju, ali posljednjih godina primjećuje se porast interesovanja i podrške za ovaj vid poslovanja. Kako bismo dali svoj doprinos afirm . . .

08.03.2023

Crna Gora domaćin godišnje EYCA konferencije i Skupštine u Podgorici

Projektni EYCA tim u Crnoj Gori biće domaćin 37. godišnje EYCA konferencije i Skupštine, koja će biti organizovana u Podgorici u periodu od 15. do 18. juna 2023. godine. Na sastanku koji je orga . . .

06.02.2023

Najava: Besplatna obuka za buduće preduzetnike/ce u Zeti

Imaš od 15 do 30 godina i zanima te kako da najlakši način ostvariš svoje ideje, dobiješ finansijsku podršku, izboriš se sa birokratijom i pozicioniraš se dobro na tržištu rada? Prijavi se d . . .

06.02.2023

Najava: Poziv mladima na plaćenu praksu u NVO Cazas

Ukoliko imaš od 18 do 30 godina i želiš da stekneš znanja i vještine i daš doprinos promociji ljudskih prava i jednakosti, prijavi se za plaćenu praksu u NVO Cazas u trajanju od šest mjeseci. . . .

01.02.2023

Najava: Besplatna obuka za buduće preduzetnike/ce u Podgorici

Imaš od 16 do 30 godina i zanima te kako da najlakši način pokreneš svoj biznis, dobiješ finansijsku podršku, izboriš se sa birokratijom i pozicioniraš se dobro na tržištu rada? Prijavi se d . . .

20.01.2023

Najava: Besplatne obuke za buduće preduzetnike/ce u tri crnogorska grada

Imaš od 16 do 30 godina i zanima te kako da najlakši način pokreneš svoj biznis, dobiješ finansijsku podršku, izboriš se sa birokratijom i pozicioniraš se dobro na tržištu rada? Onda je ovo . . .

11.01.2023

Caritas poziva mlade koji imaju poslovne ideje da se prijave na Your Job obuku

Projekt YourJob finansira Evropska unija, a realizuje ga Caritas Bosne i Hercegovine, u partnerstvu s Udruženjem za razvoj kompetencija „S.K.I.L.L.S.“, Fondacijom Biznis start centar Bar, Caritas . . .

30.12.2022

Neradni dani za preuzimanje EYCA kartica

Projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) se nalazi na odmoru u periodu od 30. decembra do 9. januara. Distribucija kartica će se, po povratku zaposlenih odvijati po ustaljenoj proceduri na s . . .

28.12.2022

Realizovano 13 edukativnih radionica sa mladima

Saradnja Evropske omladinske kartice (EYCA) i lokalnih samouprava, omogućila je organizaciju više edukativnih radionica na različite teme iz prevencije bolesti zavisnosti, digitalizacije, digitalno . . .

28.12.2022

Poznati dobitnici velike novogodišnje nagradne igre za brucoše

Za lijep završetak prvog semestra tekuće akademske godine, projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) i Lovćen osiguranje AD Podgorica organizovali su novogodišnju nagradnu igru za sve bruco . . .

19.12.2022

Organizovan okrugli sto na temu preduzetništva u Beranama

U ponedeljak, 19. decembra u Beranama organizovan je okrugli sto na temu "Kreiranje mehanizama za osnaživanje mladih preduzetnika", koji je okupio predstavnike lokalne samouprave, domaćih privrednik . . .

18.12.2022

Najava: Okrugli sto u Beranama

U ponedeljak, 19. decembra u Beranama održaće se okrugli sto na temu "Kreiranje mehanizama za osnaživanje mladih preduzetnika", koji će okupiti predstavnike lokalne samouprave, domaćih privrednik . . .

14.12.2022

Usvojen Program razvoja Evropske omladinske kartice (EYCA) za period 2022-2024. godine

Vlada Crne Gore je zaključkom br. 04-4379/2, 30. septembra 2021. godine usvojila Informaciju o aktivnostima na pripremi Programa jačanja Evropske omladinske kartice (EYCA), a na sjednici koja je odr . . .

13.12.2022

Velika novogodišnja nagradna igra za brucoše tri najveća univerziteta

Za lijep završetak prvog semestra tekuće akademske godine, projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) i Lovćen osiguranje AD Podgorica organizuju novogodišnju nagradnu igru za sve brucoše U . . .

13.12.2022

Podcast serijal „Sijalica“ dostupan mladim preduzetnicima

Od novembra tekuće godine, mladim preduzetnicima i široj javnosti dostupan je podcast serijal "Sijalica", koji ima za cilj da predstavi prve početke iskusnih i dokazanih profesionalaca u svom dosa . . .

02.12.2022

Objavljen javni poziv za administratore omladinskog servisa u Petnjici

U skladu sa članom 26 Zakona o mladima (“Sl. list CG”, br. 25/19) i članom 5 Pravilnika o načinu funkcionisanja omladinskih servisa i obavljanju administrativno-tehničkih poslova potrebnih za . . .

02.12.2022

Realizovane dvije radionice u Nikšiću na temu poslovnog marketinga i značaja brendinga

NVO Centar za omladinsku edukaciju u saradnji sa lokalnim Sekretarijatom za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje i opštinom Nikšić organizovali su u Omladinskom servisu u Nikšiću u periodu . . .

01.12.2022

EYCA kartice dostupne svim đacima prvacima u srednjim školama u Crnoj Gori

U srijedu, 30. novembra u JU Gimnaziji "Slobodan Škerović i Srednjoj ekonomskoj školi "Mirko Vešovć", učenicima prvih razreda su svečano dodjeljene posebno koobrendirane EYCA kartice, dok će s . . .

30.11.2022

Najava: Edukativne radionice u Nikšiću

NVO Centar za omladinsku edukaciju u saradnji sa lokalnim Sekretarijatom za kulturu, sport, mlade i socijalno staranje i opštinom Nikšić organizuje dvodnevni program neformalne edukacije za mlade. . . .

25.11.2022

Završen javni poziv: Izbor za najbolju biznis ideju

Nakon isteka datog roka za prijavu, zatvoren je javni poziv za izbor najbolje biznis ideje. U narednom periodu će žiri izabrati tri najbolje ideje, kojima će biti obezbijeđena dvomjesečna mentor . . .

03.11.2022

Otvorene prijave za treću generaciju EYCA Youth panela

Da li ste ikada željeli da se uključite u međunarodne projekte i pomognete u upravljanju međunarodnom organizacijom? Da li volite da budete glas svojih vršnjaka i govorite u ime mladih? Da li bis . . .

18.10.2022

Srednjoškolski blog: EYCA kartica kao sinonim za štednju

Nadamo se da će EYCA kartica postati vaša rutina i sinonim za dobru uštedu, a za sjajnu školsku godinu pripremili smo za vas predloge koje biste mogli svakodnevno koristiti, a sugerišemo da istr . . .

14.10.2022

Javni poziv za prijem volontera - Evropska omladinska kartica (EYCA)

Organizacioni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) raspisuje Javni poziv za prijem volontera, koji će u narednom periodu raditi na razvoju novih benefita i daljem jačanju projekta u Crnoj Gori. E . . .

10.10.2022

Raspisan javni poziv: Izbor za najbolju biznis ideju

Projektni tim NVO Centar za omladinsku edukaciju u saradnji sa NVO Gnijezdo, raspisuje javni poziv za izbor najbolje biznis ideje u kom mogu učestvovati svi mladi od 15 do 30 godina koji žive na ter . . .

03.10.2022

Na svečanoj ceremoniji proglašeni pobjednici Social Impact Award (SIA)

Na ceremoniji dodjele nagrada proglašeni su pobjednički timovi, napravljena retrospektiva dosadašnjih aktivnosti na Social Impact Award (https://montenegro.socialimpactaward.net/) projektu, ali i p . . .

29.09.2022

Početak akademske godine uz EYCA karticu

Sinonim za početak u akademskim klupama je nepoznanica. Većina mladih zbog izbora fakulta mijenja svoje mjesto boravka, okruženje, mora da se osamostali i upozna nove prijatelje sa kojima će nared . . .

27.09.2022

Preuzmi EYCA App i koristi digitalnu EYCA karticu

Kompanija doMEn i projektni tim EYCA programa početkom tekuće godine lansirali su EYCA mobilnu aplikaciju koja mladima u Crnoj Gori pruža mogućnost da sve benefite EYCA kartice koriste kroz digita . . .

25.09.2022

Realizovane dvije radionice u Kotoru na temu preduzetništva i pisanja biznis plana

NVO Centar za omladinsku edukaciju u saradnji sa lokalnim Sekretarijatom za kulturu, sport i društvene djelatnosti i opštinom Kotorom organizovao je u Školskom centru, u periodu od 21 do 22. se . . .

20.09.2022

Najava: Edukativne radionice u Kotoru

NVO Centar za omladinsku edukaciju u saradnji sa lokalnim Sekretarijatom za kulturu, sport i društvene djelatnosti i opštinom Kotorom organizuje dvodnevni edukativni program neformalne edukacije za . . .

14.09.2022

Dodjela UDG & EYCA kartica brucošima od četvrtka, 15. septembra

vi brucoši Univerziteta Donja Gorica generacije 2022/2023 koji imaju manje od 29. godina, od četvrtka 15. septembra će imati priliku da u studentskoj službi preuzmu svoju kobrendiranu Evropsku oml . . .

14.09.2022

Počinje glasanje online zajednice: Glasaj i podrži svog favorita!

Nakon izbora 10 timova finalista i tromjesečne inkubacije koju su prošli s mentorima, konkurs za Nagradu za društvene promjene ulazi u završnu fazu - izbor pobjednika. Od danas do 30. septembra n . . .

30.08.2022

EYCA kartica dostupna svim srednjoškolcima u 2022/2023. godini

U prostorijama Ministarstva sporta i mladih, danas je potpisan Ugovor o saradnji između Ministarstva sporta i mladih, Ministarstva prosvjete i NVO Centar za omladinsku edukaciju, u cilju daljeg jača . . .

16.08.2022

Završen drugi Međunarodni EYCA Educo Camp

U ponedjeljak, 15. avgusta završen je II Međunarodni EYCA Educo Camp, koji je okupio 30 mladih ljudi iz Crne Gore i regiona. Trodnevni edukativni seminar, kojim je obilježen 12. avgust, Međunarod . . .

10.08.2022

Od koga će mladi učiti na drugom Međunarodnom EYCA Educo Camp-u? :)

EYCA Educo Camp predstavlja omladinski događaj na kom će mladi kroz tri dana kampa imati priliku da kroz rad i druženje, međusobno razmjene znanja i iskustva sa ostalim polaznicima kampa, a ujedno . . .

01.08.2022

Odabrani učesnici drugog Međunarodnog EYCA Educo kampa

U ponedjeljak 25. jula zatvorene su prijave učesnika/ca drugog Međunarodnog EYCA Educo kampa, koji će okupiti 30 mladih iz Crne Gore i drugih evropskih zemalja, od 12. do 15. avgusta u Hotelu Komov . . .

28.07.2022

Realizovane prve edukativne radionice za SIA finaliste

U periodu od 23. do 24. jula u hotelu “Serdar” u Mojkovcu, organizovan je boot kamp za finaliste Social Impact Award programa. Učesnici su tokom tri besplatne radionice učili o društvenom predu . . .

18.07.2022

Socijalno preduzetništvo u povoju: Za svoj džep, ali i društvo u cjelini

U Evropskoj uniji oko 10 odsto svih biznisa posluje po principima socijalne ekonomije. Iz Centra za omladinsku edukaciju, pored ostalog, predlažu donošenje Zakona o društvenom preduzetništvu. Dono . . .

11.07.2022

Blog (v4): Iz ugla učesnika: Zašto treba da se prijaviš na EYCA Educo Camp?

Početkom jula raspisan je otvoreni poziv za prijavu učesnika/ca II međunarodnog EYCA Educo campa, koji će i ove godine okupiti 30 mladih ljudi iz Crne Gore i drugih evropskih zemalja, od 12. do 15 . . .

01.07.2022

Poziv mladima: Prijavi se za II Međunarodni EYCA Educo Camp! :)

Danas je raspisan otvoreni poziv za prijavu učesnika/ca II međunarodnog EYCA Educo campa, koji će okupiti 30 mladih ljudi iz Crne Gore i drugih evropskih zemalja, od 12. do 15. avgusta u Andrijevic . . .

29.06.2022

Odabrani finalisti Social Impact Award (SIA) programa za 2022. godinu

Odabrano je 10 finalista koji će u naredna tri mjeseca imati priliku da rade na razvoju svojih ideja u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrade za dru . . .

28.06.2022

NVO Centar za omladinsku edukaciju je jedan od inicijatora Deklaracije o socijalnoj ekonomiji

Projektni tim NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ je prisustvovao Forumu socijalnih inovacija 2022 koji se održao 15. juna u prostoru Miljenko Dereta u Beogradu pod sloganom „Širi dobar utica . . .

15.06.2022

Objavljeni video snimci na temu digitalizacije

Početkom februara u okviru projekta e-Services4ME raspisan je konkurs za izbor najboljihscenarija za video formu koja će prikazati kako mladi vide digitalizaciju i korišćenje e-usluga u Crnoj Gori . . .

13.06.2022

Blog (v4): Iz ugla omladinskih administratora – Koristi EYCA karticu i budi IN!

Većina mladih kada se pomenu popusti, pomisle na penzionere. A zašto ne bi postojali popusti za mlade, prilagođeni njihovim željama i potrebama? Mnogi smatraju da nama mladima ne trebaju popuste j . . .

10.06.2022

Konsultacije povodom izrade Nacrta programa razvoja EYCA kartice (2022-2024)

Projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA), koji čine predstavnici NVO Centar za omladinsku edukaciju i Ministarstvo sporta i mladih poziva svu zainteresovanu javnost na konsultacije povodom iz . . .

02.06.2022

Realizovane dvije radionice u sklopu projekta "Osnaživanje omladinskog preduzetništva kroz unaprjeđivanje vještina mladih“

U nedjelju, 29. maja u Hotelu CUE realizovane su dvije radionice u sklopu projekta "Osnaživanje omladinskog preduzetništva kroz unaprjeđivanje vještina mladih“. Ovim aktivnostima prisustvovalo j . . .

01.06.2022

Mladi od danas mogu preuzeti EYCA kartice u Nikšiću

Sredinom mjeseca potpisan je ugovor o saradnji na programu Evropske omladinske kartice (EYCA) između NVO "Centar za omladinsku edukaciju" i Opštine Nikšić. Tim povodom, u četvrtak, 31. maja u kaf . . .

28.05.2022

Najava: Edukativne radionice u Podgorici

Prve programske aktivnosti u okviru projekta "Osnaživanje omladinskog preduzetništva kroz unaprjeđivanje vještina mladih" će se realizovati u nedjelju, 29. maja u Hotelu CUE sa početkom u 11h. . . .

23.05.2022

Mladi sa sjevera Crne Gore na SIA edukativnim radionicama

Besplatne edukativne radionice za mlade iz Pljevalja, Bijelog Polja i Berana realizovane su u periodu od 18-20. maja , na kojima je učestvovalo više od 70 mladih ljudi. Oni su u sklopu jednodnevnih . . .

18.05.2022

Realizovane druge konsultacije u okviru kampanje "Dijalog sa mladima"

Kroz kampanju "Dijalog sa mladima" želimo da čujemo mišljenje svih onih čiji se glas ne čuje toliko često, a prije svega na temu o perspektivama zapošljavanja mladih u Crnoj Gori. Naša ciljna . . .

17.05.2022

Realizovane tri edukativne radionice u Podgorici u sklopu SIA programa

Realizovane tri edukativne radionice u Podgorici u sklopu SIA programa. Podsjećamo, neophodno je da svi zainteresovani prijave svoju ideju (pojedinačno ili u timu) do 31. maja tako što će ispunit . . .

16.05.2022

Edukativne radionice na sjeveru Crne Gore

Besplatne edukativne radionice za mlade se nastavljaju, a realizovaće se u više od 15 crnogorskih gradova, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada . . .

12.05.2022

Opština Nikšić novi partner na EYCA programu

Predsjednik NVO "Centar za omladinsku edukaciju", Jugoslav Radović i predsjednik opštine Nikšić, Marko Kovačević potpisali su ugovor o saradnji na programu Evropske omladinske kartice (EYCA), ko . . .

12.05.2022

Održan dogovorni sastanak na projektu

U četvrtak, 12. maja organizovan je dogovorni sastanak na projektu „Osnaživanje omladinskog preduzetništva kroz unaprjeđivanje vještina mladih“ između predstavnika NVO Centar za omladinsku e . . .

05.05.2022

Edukativne radionice u Podgorici

Besplatne edukativne radionice za mlade se nastavljaju, a realizovaće se u više od 15 crnogorskih gradova , u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada . . .

24.04.2022

Realizovane dvije radionice na temu očuvanja životne sredine

Krajem februara je realizovana omladinska razmjena razmjena „Active Youth” koja je okupila 8 učesnika iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Tokom tri radna dana mladi su imali priliku da saznaju n . . .

10.04.2022

Projekat „Osnaživanje omladinskog preduzetništva kroz unaprjeđivanje vještina mladih“ počeo sa realizacijom

Projekat ima za cilj unaprjeđenje znanja, vještina i kompetencija mladih za zapošljivost i realizaciju sopstvenih biznis ideja, kontinuiranu mobilnost na tržištu rada i ravnomjeran razvoj preduze . . .

07.04.2022

Obilježen Međunarodni dan zdravlja

Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi je uspješno realizovana u četvrtak, 7. aprila u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi u Podgorici, a okupila je predstavnike državnih institucija i pa . . .

06.04.2022

Počinju edukativne radionice za mlade

Kreću besplatne edukativne radionice koje će se realizovati u više od 15 crnogorskih gradova, u sklopu najvećeg evropskog programa podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društven . . .

31.03.2022

Realizovano 7 edukativnih radionica sa mladima

Saradnja Evropske omladinske kartice (EYCA) i lokalnih samouprava, omogućila je organizaciju više edukativnih radionica na različite teme iz oblasti komunikacija, upravljanja emocijama, omladinskog . . .

29.03.2022

Oglas za posao: Budi dio EYCA tima u Crnoj Gori

NVO “Centar za omladinsku edukaciju” raspisala je konkurs za Projekt koordinatora/ku. Prijavu (CV i motivaciono pismo) možeš poslati na mejl info@omladinskakartica.me, do 19. aprila 2022. godin . . .

24.03.2022

Učestvuj u humanitarnoj akciji dobrovoljnog davanja krvi

Humanitarna akcija dobrovoljnog davanja krvi će se održati u četvrtak, 7. aprila u 9h u prostorijama Zavoda za transfuziju krvi, a okupiće predstavnike državnih institucija, međunarodnih organiz . . .

17.03.2022

Zvanično predstavljen Social Impact Award

Prijave za najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award – SIA), biće otvorene 21. marta, a za učešće će moći da se . . .

15.03.2022

Javni pozivi: Izrada strategije i Radna grupa za izmjenu Zakona za mlade

Ministarstvo prosvjete, nauke, kulture i sporta objavilo je Javni poziv za predlaganje predstavnika NVO u Radnoj grupi za izradu Nacrta strategije za mlade 2022-2026, kao i poziv za predlaganje predst . . .

09.03.2022

Otvoren ReLOaD2 konkurs

U okviru Regionalnog programa lokalne demokratije na Zapadnom Balkanu (ReLOaD2) raspisan je Poziv za predaju prijedloga projekata nevladinih organizacija za sljedeće klastere opština: Klaster Tara . . .

02.03.2022

Kreće Social Impact Award projekat u Crnoj Gori

Najveći evropski program podrške društvenom preduzetništvu mladih, Nagrada za društvene promjene (Social Impact Award – SIA), biće, nakon godinu pauze, ponovo realizovan i u Crnoj Gori. Progr . . .

24.02.2022

Realizovana omladinska razmjena „Active Youth”

U nedjelju, 20. februara je realizovana omladinska razmjena „Active Youth” koja je okupila 8 učesnika iz Bosne i Hercegovine i Crne Gore. Tokom tri radna dana mladi su imali priliku da saznaju ne . . .

14.02.2022

Blog (v3): Iz ugla srednjoškolaca - EYCA nije mit!

Novog i različitog se plašimo samo onda kada smo zarobljeni u komfor zoni. Komfor zona nas navikava na standardno, na staro, a u njoj ne možemo širiti svoje vidike. Ta ograničenost postavlja gran . . .

12.02.2022

Lansirana EYCA mobilna aplikacija

Kompanija doMEn i projektni tim EYCA programa, lansirali su EYCA mobilnu aplikaciju koja mladima u Crnoj Gori pruža mogućnost da sve benefite EYCA kartice koriste kroz digitalnu aplikaciju i olakša . . .

12.02.2022

EYCA kartica dostupna svim brucošima Univerziteta Mediteran

Od ponedeljka 14. februara, brucoši Univerziteta “Mediteran” (generacija studenata upisana 2021/2022 godine) će imati priliku da preuzmu svoju posebno dizajniranu Evropsku omladinsku karticu (EY . . .

09.02.2022

Blog (v2): Iz ugla srednjoškolaca - EYCA nije mit!

Na VII Generalnoj Skupštini Unije Srednjoškolaca Crne Gore sam prvi put čula za EYCA karticu, gdje su mi predstavljeni benefiti i prilike koje mogu da ostvarim, što me je oduševilo. Nakon što s . . .

07.02.2022

Javni poziv: Osmisli kreativni video i ekranizuj svoju ideju!

Radni tim, koji čine predstavnici NVO „Centar za omladinsku edukaciju“ i NVO „Gnijezdo“ realizuje međunarodni projekat „E-Services4ME“, u okviru kojeg otvara Javni konkurs za izbor četi . . .

26.01.2022

Poziv za učešće: Omladinska razmjena kroz program

Ukoliko imaš između 15 i 30 godina i želiš da saznaš više o omladinskom aktivizmu u kontekstu održivosti zelenih i lokalnih zajednica, edukuješ se o načinu smanjenja svakodnevnog otpada i uti . . .

31.12.2021

EYCA tim na zasluženom odmoru :)

Dragi naši, projektni tim Evropske omladinske kartice (EYCA) vam želi srećne novogodišnje praznike! Naš tim ide na zasluženi odmor, a distribucija kartica počinje od 10. januara na sledećim . . .

Document